14.10.10

Εφαρμογές Ατμομηχανής (Στυλιανός Τζιρίτας, Παντελής Παντελόπουλος) // Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μία παράσταση ποιητικής βίας


Η διαδρομή του Κωνσταντίνου Σερπεκίδη, βιβλιοθηκάριου στο επάγγελμα, μέσω μίας μελλοντικής Ελλάδας και ενός εμφυλίου πολέμου που την σπαράζει προς την αυτοεξέταση την τρέλα και την κάθαρση. Τροχιές, βόμβες, λεπροκομεία, τραβέρσες και ναοί στήνουν ένα αδυσώπητο σκηνικό όπου ο ήρωας εντέλει πλησιάζει την αγάπη, την πραγματικότητα και το αναπότρεπτο της φθοράς.

Οι Εφαρμογές Ατμομηχανής στηρίζονται σε ένα κείμενο του Στυλιανού Τζιρίτα και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Μικρό Μουσικό Θέατρο τον Απρίλη του 2007. Μια παράσταση που μετά από 3 χρόνια καταλήγει, ως έπρεπε ένεκα του ονόματος της, από εκεί όπου και ξεκίνησε. Στο μεσοδιάστημα κατάφερε να εμφανίσει τους δύο συντελεστές της σε μέρη όπως η Σύρος, η Τρίπολη, τα Χανιά εκτός των έτσι κι αλλιώς τακτικών εμφανίσεων της Ατμομηχανής στην Αθήνα.


Κείμενο/Κίνηση >
Στυλιανός Τζιρίτας

Προβολές και Μοντάζ σε πραγματικό χρόνο > Παντελής Παντελόπουλος

Προηχογραφήσεις > Κώστας Μπαγιώργος/Γιώργος Μπαλούμης

Χρόνος Παράστασης>56 λεπτά

Είσοδος: €8

Έναρξη: 8μμ


Ο Στυλιανός Τζιρίτας έχει σπουδάσει performance, αρθρογραφεί, παίζει κλαρινέτο, συγγράφει και είναι παραγωγός ραδιοφώνου. Οι «Εφαρμογές Ατμομηχανής» είναι το 8ο έργο που παρουσιάζει και το 2ο μαζί με τον Παντελή Παντελόπουλο. Δισκογραφεί σχετικά τακτικά είτε με μπάντες είτε με προσωπικά σχήματα, ενώ στην παρούσα φάση έχει σχηματίσει τους Στυλιανός Τζιρίτας UNIT. Έχει συγγράψει μία νουβέλα, 2 μουσικές πραγματείες ενώ αυτή την εποχή ετοιμάζει ένα βιβλίο για το Γιώργο Νταλάρα και ένα για το μουσικό οικογενειακό δέντρο των Deep Purple/Rainbow/Whitesnake.

Ο Παντελής Παντελόπουλος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες, χαρακτική και μεταξοτυπία. Δραστηριοποιείται έξω από τον κατεστημένο κόσμο της σύγχρονης τέχνης με εγκαταστάσεις, προβολές, οπτική δράση, εικονογραφήσεις, μεταξοτυπίες και ζωγραφική.


Αφίσα μεγαλύτερης ανάλυσης, φωτογραφίες και δελτίο τύπου μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: http://www.megaupload.com/?d=WFVII9WQ